Keresés ebben a blogban

2014. augusztus 23., szombat

Színes ragu


Hétvégén Anya sertéspörköltet főzött ebédre. Persze hoztunk is belőle.
Jól jött, mikor későn és éhesen értem haza.
Először arra gondoltam, hogy egy gulyásleves-félét főzök belőle. De nem volt elég répám hozzá, krumplit meg ugye nem eszünk.

Így ez lett belőle:


Fogok mindenféle zöldséget, amit találtok itthon:
hagyma (karikákra vágva),
fokhagyma (összelapítva),
zeller (kockákra vágva),
sárgarépa (felkarikázva),
2 szem paradicsom (felkockázva)

Ezeket (ebben a sorrendben) a lábosba teszem (kevés olíva olajra),
és pirítom kicsit, hogy minden színt kapjon. Alaposan sózom. Lefedem, puhulni hagyom.

Majd:
hozzáadom a tálka maradék pörköltet és egy kis vizet.

Mikor összemelegedett beledobálom a félbe vágott retkeket, és a nagyobb darabokra vágott cukkinit. 
Ezeket már nem főzöm, épp csak átmelegítettem.  

Színes, illatos, gyors: több mint leves- szürke, esős napokra.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése