Keresés ebben a blogban

2014. augusztus 28., csütörtök

Paradicsomos tök

Ez egy nemhagyományos tökfőzelék. Az ötletet a Lacikonyhából loptam- Mogyoróssi Gábortól.
Az övé természetesen sokkal finomabb volt, de azért egész jó lett a másolat is...

Hozzávalók:
többfunkciós paradicsomszósz (http://majdnemhogypaleo.blogspot.hu/2014/08/paradicsomszosz-alap.html)
1 egész tök

A tököt meghámozom, hosszában félbevágom és kimagozom. Ha nagy a tök, hosszában még egyszer félbevágom. Gyalun (akár uborkagyalun) vékony kis szeleteket vágok belőle. A paradicsommártást felmelegítem (nem forralom, de majdnem). A tököt egy-két perc alatt ressre főzöm a mártásban. Utánasózom, ha szükséges.

Itt kerülnek a paradicsomszószba a gyalult tök-szeletek 

Tálaláskor megszórom zöldfűszerrel, vagy nem. Teszek rá maradék sült húst, vagy nem. És marad belőle, vagy nem...

kicsit bénára sikeredett fotó a végeredményről




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése