Az elkészítés annyira egyszerű, hogy nem is nevezném receptnek.
Hozzávalók (2 kicsi vagy egy nagy adag):
1 tojás fehérje
1 csapott evőkanál nyírfacukor (több cukorral több habot kapunk, csak nekem úgy túl édes)
1 marék gyümölcs (málna, barack, friss vagy fagyos, de csináltuk már lekvárral is vagy savanykás gyümöcsszósszal is.)
A tojásfehérjét a nyírfacukorral elkezdem habbá verni. Egy percig verem, majd hozzáadom a gyümölcsöt.
Tovább verem, amíg kemény habbá nem alakul. Javaslom a gépi habverőt...
Egy házi zabkekszet (recept még továbbfejlesztés alatt) török a pohár aljába, és arra kanalazom a habot. Fél órára a hűtőbe teszem. Kis levet ereszt, amit a keksz felszív.
Annyira finom és annyira paleo!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése