Keresés ebben a blogban

2014. július 24., csütörtök

Málnahab

Egyszer egy balatoni nagy családi kerti party alkalmával Imrének az volt a dolga, hogy kézi habverővel verjen. Nem engem, hanem a málnahabot. Jó nagy tálba Anya tojásfehérjét, cukrot tett és egy tálkányit a frissen leszedett málnából. Nem voltak szabályok, hogy először felverni a fehérjét félig keményre, majd hozzáadni a cukrot, majd tovább verni és ekkor meg ekkor beletenni a málnát. Tál volt, málnával, cukorral tojásfehérjével és kézimunka. Imre hősiesen verte, verte, Anya meg megfeledkezett róla. Úgy egy jó fél óra múlva szólt csak, hogy most már hozzunk egy másik tálat, mert ebből már kijön a hab. Minél tovább vejük, annál több (levegősebb) lesz. Igazi kézműves desszert volt!



Az elkészítés annyira egyszerű, hogy nem is nevezném receptnek.


Hozzávalók (2 kicsi vagy egy nagy adag):

1 tojás fehérje
1 csapott evőkanál nyírfacukor (több cukorral több habot kapunk, csak nekem úgy túl édes)
1 marék gyümölcs (málna, barack, friss vagy fagyos, de csináltuk már lekvárral is vagy savanykás gyümöcsszósszal is.)


A tojásfehérjét a nyírfacukorral elkezdem habbá verni. Egy percig verem, majd hozzáadom a gyümölcsöt.
Tovább verem, amíg kemény habbá nem alakul. Javaslom a gépi habverőt...

Egy házi zabkekszet (recept még továbbfejlesztés alatt) török a pohár aljába, és arra kanalazom a habot. Fél órára a hűtőbe teszem. Kis levet ereszt, amit a keksz felszív.

Annyira finom és annyira paleo!!!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése